Adatvédelmi tudnivalók

  • Az Európai Uniós rendeletnek megfelelő új adatvédelmi tájékoztatót vezettünk be.
  • Regisztrált felhasználóink e-mailt kaptak a regisztráció megerősítéséről.
  • Hírlevélre feliratkozott felhasználóink e-mailt kaptak a feliratkozás megerősítéséről.
  • A megerősítés a legközelebbi belépéskor is elvégezhető.
  • Május 25-től, a HTTP-sütik elfogadása során rendelkezhetnek úgy, hogy a Google csak titkosított IP-címet kapjon oldalunktól. (Ebben az esetben nincs lehetőség a hirdetések testre szabására.)
  • Cégünk alkalmazza az európai rendeletnek megfelelő szervezeti és adatbiztonsági előírásokat.
Termékek Menü

A 9308 „B” vezérlő és a Wifi box

A 9308 „B” vezérlő és a Wifi box

Egyre többen vannak azok, akik szeretnék kiváltani a jól megszokott, tipikus távirányítókat akkor, amikor LED vezérlésről beszélünk. Szerencsére, ahogy fejlődik a technológia, erre egyre több  lehetőség van. Most ebben a cikkben szeretnénk bemutatni kettőt.

A piacon már régóta elérhetők azok a fali panelek, amelyek például a villanykapcsolók szabvány dobozába illenek bele. Viszont sokan nem szeretnék kiváltani a villanykapcsolót egy ilyen  panellel, sőt van olyan, akinek egy dizájnosabb asztalra is letehető panelre van igénye. Az ilyen esetekre találták ki ezeknek a paneleknek az elemes változatát. Nagy előnye, hogy bárhol elhelyezhető. A hátlapja olyan kialakítású, hogy könnyedén fel lehet fúrni a falra. Ha nem szeretnénk fúrással bajlódni, akkor akár egy kétoldalú ragasztóval is megoldható a rögzítése.  Ugyanakkor, ha nem szeretnénk ezt fix helyre rögzíteni, megtehetjük azt, hogy csak simán lerakjuk az asztalra. Így is sokat tud dobni egy adott helyiségen, mert a formája, kialakítása sokkal  komolyabb, mint egy hagyományos távirányítóé.

 A 9308 „B” vezérlő kezelőfelülete modern kialakítású, melyet egy hőkezelt üvegpanel véd a behatásoktól. A jól kidolgozott elektronikának köszönhetően az érintésre gyorsan és pontosan reagál. Viszont, ha szeretnénk valami olyannal vezérelni a LED szalagot, aminkhez a távirányítónk már most ebben a pillanatban megvan, akkor a cikk következő felét nem szabad kihagyni. Manapság már ott tart a WiFi technológia, hogy egész városokat fednek le vele. Akkor miért ne használhatnánk LED vezérlésre? Ehhez nincs másra szükségünk, mint egy Android vagy iOS rendszert futtató telefonra, egy WiFi Boxra és egy zóna vezérlőre. A gyártónak van egy saját, ingyenes letölthető alkalmazása, mely a WiFi Box által kibocsájtott jelen keresztül kapcsolódik a vezérlőre. Az applikációnak két nagy előnye van. Az egyik, hogy a gyártó megcsinálta benne az összes általa gyártott távirányító kezelőfelületét, így ha a jövőben egy új fajta vezérlővel bővítené a rendszert, nem kell új távirányítót venni, hisz az már ott van az applikációban. A másik pedig, hogy szoftveresen megoldható a telefon vezérlővel történő összepárosítása. A WiFi Box beüzemelése szinte semmilyen ráfordítást nem igényel. A csomag tartalmazza az USB kábelt, amiről megkapja az 5 Voltot, tehát  semmilyen extra alkatrészre nincs szükség.


Jelenleg két féle WiFi Box érhető el, viszont azt fontos tudni, hogy ezek csak dizájnban térnek el egymástól, működésben nem. Van egy egyszerűbb, könnyen elrejthető lapos, fehér dizájn,  illetve egy diszkrét fénnyel világító pohár alakú. Remélem, hogy ezzel a cikkel sikerült adni pár ötletet, hogy a jövőben, amikor LED vezérlésről van szó, ne csak a tipikus, TV távirányító forma jusson eszébe, hanem ezek az alternatív megoldások is.